3D Lasersnijden

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van de 3D lasersnijtechniek Met onze moderne installaties, kunnen we diversen 3D CAD-files (Catia, Step of Iges) direct inlezen. Aan de hand van deze digitale files wordt door onze CAD/CAM software, een opspanmal gegenereerd.
De onderdelen van de opspanmal worden uitgesneden en later in elkaar gelast.

Plaats en positie van de opspanmal, zijn vastgelegd in het uiteindelijke snijprogramma. Buiten het normale 2D en 3D lasersnijden is het zelf mogelijk om onder een hoek van tot wel 45 graden door het materiaal te snijden (met beperking in de dikte van het materiaal).

Naast het opspannen van het te snijden product, bestaat de mogelijkheid om het product, door middel van een externe robot, te presenteren aan de laser. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gebogen stuk buis. Het te snijden product ligt dan op een vaste positie, welke dan door de externe robot opgepakt wordt.

In onze machine zijn 2 werkstations aanwezig, hierdoor kunnen we in één cyclus twee verschillende of juist 2 dezelfde delen produceren.

Wat is 3D Lasersnijden?

3D-lasersnijden is een proces waarbij een laserstraal wordt gebruikt om driedimensionale vormen te snijden. In tegenstelling tot 2D-lasersnijden, wat beperkt is tot vlakke platen, kan 3D-lasersnijden complexe vormen met meerdere vlakken en hoeken snijden, waardoor ingewikkelde en gedetailleerde ontwerpen kunnen worden gemaakt.

De 3D-laser wordt aangestuurd door een computergestuurd systeem om de laserstraal langs meerdere assen te leiden, waardoor deze vanuit verschillende hoeken en diepten door het materiaal kan snijden. Hiermee kunnen de meeste complexe ontwerpen worden gemaakt.

3D producten

K
Uit metaal geperste onderdelen (vaak automotive)
K
Hydrovorm onderdelen
K
Lasbochten etc

Machine BLM LT-Free

K
Vlak snijbereik: 1500 x 1000 mm
K
3D snijbereik: 1500 x 1000 x 500 mm
K
Laservermogen: 2 Kw

aanleveren van digitale bestanden

Weet u niet zeker hoe of wat voor bestanden aan te leveren? Klik hier voor tips. Natuurlijk kunt u uw bestanden ook door ons laten maken!