Over Zantech

In 1985 vestigde Jan van der Zande zich als zelfstandig ondernemer in Wijchen.
RONDLEIDING ZANTECH
Visie en innovatie

De gouden formule

Jan van der Zande startte met een Amada Octo ponsmachine en bewerkte daarmee stalen platen in een klein (onverwarmd) halletje. Deze eerste machine maakt nog steeds deel uit van het huidige machinepark van Zantech.

De formule bleek een gouden vondst, Jan had visie en was een creatief en innovatief ondernemer. Zantech was een bedrijf met toekomst en met hele snelle doorlooptijden. Hij was een vooruitstrevend denker, die in zijn internationale netwerk graag ideeën opdeed voor innovaties in het productieproces. Drie jaar na de start betrok Jan van der Zande het huidige pand in Oss.

Eind jaren tachtig was Jan één van de eersten die investeerde in lasersnijtechniek, sindsdien een specialisme van Zantech. In 1998 was het bedrijf de eerste die een lasersnijmachine in huis haalde voor het bewerken van koker- en buisprofielen. Hiermee en ook bij latere innovaties liep en loopt Zantech vaak vooraan in de markt.

Jan van der Zande heeft Zantech in Europa op de kaart gezet.

Bart van der Zande, de huidige directeur, is sinds 1996 actief bij de zaak betrokken. Hij deed ervaring op in alle afdelingen van het bedrijf en ontwikkelde zich tot bedrijfsleider. Vanaf 2000 nam hij steeds meer de taken van zijn vader over, totdat na diens plotselinge overlijden in 2003, de leiding volledig in zijn handen kwam.

Bart bouwt graag verder aan Zantech, geïnspireerd door zijn vader en met respect voor wat hij heeft opgebouwd. Daarmee heeft het bedrijf een rijke historie met een veelbelovende toekomst.

Zantech, een familiebedrijf sinds 1985

Visie en innovatie

Beurzen

Ook zijn wij regelmatig te vinden op verschillende metaal gerelateerde beurzen door heel Nederland.