Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Binnen Zantech gaan maatschappelijk verantwoord ondernemen en bedrijfseconomisch rendement hand in hand.

Voor ons hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen bij een professionele en duurzame uitstraling van ons bedrijf.

Dat komt voort uit de kern van ons familiebedrijf. Als familiebedrijf wil je namelijk gewoon netjes en fatsoenlijk met je mensen en omgeving omgaan, nu en met zorg voor de toekomst.

In de loop der jaren heeft Zantech bijna alle CO2 lasers vervangen door fiberlasers. Buiten het feit dat deze fiber lasers veel sneller kunnen snijden, is het energieverbruik circa 30% minder dan een oude CO2 laser.

Al het afval dat voortkomt uit onze metaalproductie wordt gerecycled. Hierbij is het aan de klant om ervoor te kiezen om dit zelf te recyclen of dit door ons te laten doen.

Alle TL-verlichting in ons bedrijf zijn onlangs vervangen voor LED verlichting, dit gaat veel energie besparen (tot 50 %)

Om nog meer energie te besparen zijn er in de hallen overal hangen airco units gehangen. Hierdoor hoeft het bedrijf geen gas meer te gebruiken en is het werkklimaat voor het personeel aangenamer.
Ook heeft Zantech geïnvesteerd in een grotere stikstoftank. Hierdoor wordt niet alleen geld bespaard maar kan de leverancier in één levering meer stikstof afleveren en hoeft deze minder vaak te komen om de voorraad aan te vullen.

Sinds 2019 zijn we actief bezig met het meten van onze ecologische voetstap (carbon footprint). Al deze innovaties hebben ervoor gezorgd dat, over een periode van 4 jaar, de ecologische voetstap met 10% is verkleind en hebben we ruim 7.000 bomen bespaard.

Tot slot wordt ons bedrijf iedere 3 jaar volledig gecheckt door ‘de MVO wijzer’ waarop we ‘De MVO Verklaring’ ontvangen omdat Zantech voldoet aan de eisen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De toekomst

Op dit moment zijn we bezig om waar mogelijk op onze daken van de hallen zonnepanelen te leggen waardoor we energiezuiniger kunnen gaan werken. Ook liggen de plannen er om het wagenpark van het bedrijf geheel elektrisch te maken. Zodra de specificaties van elektrische voertuigen voldoen aan de eisen van Zantech kan dit werkelijkheid worden gemaakt.

Daarbuiten sponsort Zantech vele lokale verenigingen,
onderwijsinstellingen en evenementenorganisaties