Lassen

Om ervoor te zorgen dat u als klant een kortere doorlooptijd heeft kan Zantech klanten ontzorgen van laswerkzaamheden, na het uitvoeren van plaatbewerking of buislaseren. Onze vakmensen en cobot staan klaar voor de meest uitdagende lasklussen. Of dat nu gaat om MIG/MAG of TIG, alles is mogelijk.

Klanten laten ons onderdelen produceren voor de logistieke sector, maar ook voor de designwereld. Steeds meer samengestelde producten worden door ons geproduceerd, al dan niet voorzien van een nabehandeling zoals poeder coaten, elektrolytisch of thermisch verzinken. 

Doordat we zelf alle productietechnieken in huis hebben, wordt een samengesteld product vaak voorzien van een verbindingsnok of sleuf. Hierdoor is het samenstellen van verschillende delen eenvoudiger maar ook veel nauwkeuriger en sneller.

Om te allen tijde goede kwaliteit te leveren zijn onze lassers tot NIL Niveau 3 opgeleid.

TIG Lassen

TIG (Tungsten Inert Gas) lassen is een type lasproces waarbij gebruik wordt gemaakt van een niet-verbruikbare wolfraamelektrode om de las te produceren. Bij TIG-lassen wordt de warmtebron opgewekt door een elektrische boog tussen de wolfraamelektrode en het te lassen metaal.

TIG-lassen staat bekend om zijn hoge kwaliteit, precisie en veelzijdigheid, waardoor het een populaire keuze is voor het lassen van dunne metalen, zoals aluminium, roestvrij staal en magnesium. TIG-lassen produceert een schone, nauwkeurige las die weinig of geen nabewerking vereist omdat er weinig spatten en rook vrij komen bij deze bewerking.

Een van de belangrijkste voordelen van TIG-lassen is de mogelijkheid om een hoogwaardige las te maken zonder toevoegmateriaal.

MIG/MAG Lassen

MIG (Metal Inert Gas) lassen en MAG (Metal Active Gas) lassen zijn beide soorten lasprocessen waarbij een draadelektrode wordt gebruikt om twee stukken metaal met elkaar te verbinden. Het belangrijkste verschil tussen MIG- en MAG-lassen is het type beschermgas dat tijdens het proces wordt gebruikt.

MIG-lassen maakt gebruik van een inert gas, zoals argon of helium, om de las te beschermen tegen verontreiniging en oxidatie te voorkomen. MAG-lassen gebruikt een actief gas, zoals kooldioxide of een mengsel van kooldioxide en argon, om extra warmte aan de las te geven en de penetratie ervan te vergroten.

Zowel MIG- als MAG-lassen zijn relatief snelle en efficiënte processen, omdat de draadelektrode continu in de las wordt gevoerd. Dit maakt een hoge productiesnelheid mogelijk. Deze manier van lassen wordt vaak gebruikt bij dikke materialen en kan toegepast worden op vele verschillende materialen zoals staal, aluminium en RVS.